Наші опитування
Чи потрібен сайт для школи?
Всього відповідей: 261
[ Нові повідомлення · Зареєстровані · Правила форума · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: GTKZ  
Форум » Різне » Інформація про школу » В цій темі викладайте всю інформацію про школу
В цій темі викладайте всю інформацію про школу
GTKZДата: Субота, 31.05.2008, 22:47 | Повідомлення # 1
крутий хакер
Група: Администраторы
Повідомлень: 17
Репутація: 0
Статус: Offline
В цій темі викладайте всю інформацію про школу


 
РижуняДата: Понеділок, 20.07.2009, 16:49 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Школа №6 як трудова 8-річка була утворена у 17-му році. Точніше, у школу було реорганізовано училище, де навчались діти заможних сімей, збудоване у 1912 році на кошти земської управи. Наступного ж року біля навчального закладу насадили каштанову алею. Трудова школа дала можливість навчатись дітям робітників і селян.
У 30-ті роки в одному приміщенні містилося дві школи: українська №11 та польська №12. Діти навчались у 2 зміни. Школу відвідувало 500 учнів, працювало понад 20 учителів на чолі з директором Казимиром Томашевським.
Повністю українською школа стала у 33-му році, а з 38-го почала переростати з 8-річної у середню.
Навесні 40-го року почалась добудова другого поверху. Але війна та окупація Бердичева зламала усі плани. У роки війни тут був гітлерівський склад. Після звільнення міста у 44-му довелося відбудовувати напівзруйноване приміщення школи. Через нестачу скла замурували частину вікон. На відбудові працювали і учні, і вчителі. Другий поверх добудували у 47-му. Розкішний сад, найбільший з-поміж усіх шкільних у місті, заклали у 54-му. Саджанці привезли з Погребищенського селекційного розсадника. Тоді ж побудували столярну і слюсарну майстерні, від солодового заводу проклали водопровід. Це стало великою спільною справою і учнів, і батьків. У 62-му школу газифікували. Вже на початку 80-х постало питання про перебудову аварійного приміщення. Але державної реконструкції не дочекалися. у 90-х роках поступово навчання було переведене у будівлю дитячого садка на вул. Раскової, де школа фукнціонує і тепер. Незабаром планується завершення реконструкції історичної будівлі 6-ї школи, де ще багато доведеться працювати, щоб відновити двір, ділянки, квітники, спортивний майданчик.
За час існування школа зробила до сотні випусків. У ній навчалися льотчик-випробувач Піонтковський, Герой Радянського Союзу полковник Перегуда, депутат Верховної Ради Радянського Союзу Марія Гуменюк.
Школа відома своїми педагогами, серед яких Ірина Гулевич, Людмила Бей, Микола Кудряшов, Марія Соколова, Віра Халан, Олександра Бачинська, Фелікс Длугаш, Людмила та Борис Городиські та багато інших. Окрема сторінка школи- діяльність і творчість лаборанта Володимира Ружицького- громадського кореспондента, людини енциклопедичних знань.
Багато років у школі №6 діяла кімната бойової і трудової слави, яка була своєрідним музеєм. Поміж експонатів- піаніно, подароване школі бійцями 11-ї кавалерійської дивізії у 20-му році. Зараз інструмент зберігається у музеї міста.
У школі постійно працював гурток юних слідопитів, туристичний гурток, загін Пошук, який підтримував зв’язок з випускниками. У 71-му відбулася пам’ятна зустріч випускників двох поколінь: 41-го та 71-го років. На все місто славилась школа своїми навчально-дослідними ділянками площею 1,5 га. Ще було 18 колекційних ділянок, парники та кролеферма. На всю республіку був відомий клуб юних біологів "Ромашка", яким керувала Людмила Мар’янівна Городиська.
Нинішній колектив шостої продовжує славні традиції школи. На високому рівні здійснює навчання та виховну роботу і з нетерпінням чекає повернення у рідні майже столітні стіни.
(з передачі "Великі ювілеї маленького міста")
 
Форум » Різне » Інформація про школу » В цій темі викладайте всю інформацію про школу
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вівторок, 16.04.2024, 21:32
Приветствую Вас Гість
Форма входа
Друзі сайту
Статистика